fbpx

JA SAM GRETA

Ja sam Greta (dok.)
Reditelj:
 Nathan Grossman   
Zemlja: Švedska, Velika Britanija, Nemačka, SAD
Godina: 2020.
Trajanje: 97’
Jezik: engleski, švedski
Uloge: Greta Thunberg, Svante Thunberg
Produkcija: B-Reel Films (as BR-F), Hulu, Westdeutscher Rundfunk (WDR)

28.04. 2022. početak: 21:00h

Ulaz: slobodan

- SINOPSIS

Film o trenutno najpoznatijoj ekološkoj aktivistkinji koja je svoju borbu za klimatske promene započela rečenicom „Moje ime je Greta i želim da počnete da paničite!“.

Da nije bila direktna, verovatno je niko i ne bi uzeo za ozbiljno jer, kako kaže njen otac Svante koji joj je i glavni pratilac na putovanjima i u aktivističkim aktivnostima, ona o klimatskim promenama zna više od 97% svetskih političara.

Greta poseduje samouverenost na kojoj bi joj pozavideli i odrasli, i našla je nešto za  šta je vredno boriti se, a to je budućnost planete.

- O REDITELJU

Nejtan Grosman je švedski dokumentarista i fotograf čiji rad često istražuje pitanje problema životne sredine. Nakon što je diplomirao na Stokholmskoj akademiji dramskih umetnosti, Grosman je započeo svoju karijeru kao fotograf za Roling Stoun Indija pre nego što je preusmerio fokus na film. Grosman je privukao globalnu pažnju svojim kratkometražnim filmom iz 2015, The Toaster Challenge, koji je imao preko 15 miliona pregleda. Godine 2017. je završio Kottets Lustar, svoju prvu dugometražnu TV seriju za javnog emitera SVT, o rastućoj potrošnji mesa u Švedskoj. Serija je takođe nominovana za televizijsku nagradu Kristalen za najbolji dokumentarni program godine.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *